2009-07-10

,

Žirnelių padažas - skanu, greita, paprasta

Photobucket Vakar "Riterio krante" ragavau labai skanų žirnelių padažą. Šiandien sužinojęs jo receptą (ačiū Mantui) pats pasigaminau - gavosi, tad noriu pasidalinti ir su jumis.

Receptas labai paprastas, o padažas greitai padaromas.

Reikia:
konservuotų žaliųjų žirnelių
grietinėlės
druskos
maltų juodųjų pipirų

Tik tiek. Toliau į indą supilame žirnelius (tik be skysčio), įpilame grietinėlės ir pagal skonį druskos bei pipirų. Viską sutriname elektriniu mikseriu. Turi gautis pakankamai tiršta tyrelė. Ne skysta, o tiršta. Svarbu nepadauginti grietinėlės. O jeigu padauginsit, įberkite tada dar kokią saują žirnelių ir bus tvarka. Jeigu gramais, tai žirnelių 300 g, o grietinėlės apie 150 g.

Padažas tinka tiek prie vištienos, tiek prie mėsos patiekalų. Skanaus!

Foto šaltinis: www.sxc.hu

 PAVARYK! Naujienos RSS / Podcast

Dalinkitės:  

4 komentarai :

  1. Reiks parduot saviskei, kad pagamintu pabandymui:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškasgruodžio 21, 2010

    nesuprantu , kam malti zirnelius, jie ir taip skanus kaip garnyras.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, bulvės netrintos irgi skanios, bet kai sutrini su su sviestu ir pienu visai kitoks skonis gaunasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai įdomus variantas. Niekada nebūčiau pagalvojus. Dabar maga kuo greičiau išbandyt.

    O Anonimiškam norėčiau pasakyt, kad čia padažas... ne garnyras.

    AtsakytiPanaikinti