2009-04-25

,

Pica. Picos receptas. Kaip namuose greitai ir paprastai išsikepti skanią picą

Photobucket

Pasidalinsiu skanios picos receptu. Receptas labai paprastas ir greit padaromas, tad net kulinarijos naujokai be vargo iškeps picą skoniu nenusileidžiančią populiariai Čili picai. Ką gi, prie darbo!

Photobucket

Reikės:
1. Picos pado. Prekybos centruose apstu kokių tik nori picos padų. Rekomenduoju rinktis firmos Viči padus - išbandyta, tikrai geri. Parsiduoda supakuoti po du, o nusipirkti jų galima IKI prekybos centruose.
2. Kiaulienos konservų. Tai vienas pagrindinių ingredientų. Konservus galima rinktis nebūtinai kiaulienos, tinka jautienos, veršienos, vištienos ar kalakutienos. Vienos konservų dėžutės užteks dviem picoms.
3. Uncle Ben's padažo. Tinka bet koks Uncle Ben's padažas. Galite drąsiai eksperimentuoti, skonio tikrai nepagadinsite. Dviem picoms - pusė indelio.
4. Rokiškio sūrio. Dviem picoms apie 125 gr.
5. Pievagrybių.
6. Rūkyto kumpio. Tinka bet kokia mėsa ar dešra.
7. Alyvuogių. Žalių ar juodų - kam kokios patinka.
8. Pomidorų padažo arba grietinės.

O dabar kimbam prie darbo. Pradžioje ruošim masę. Į ant ugnies stovinčią įkaitintą keptuvę verčiam konservuotą kiaulieną:

Photobucket

Čia pavaizduotas konservų kiekis skirtas 4 picom. Kepdami 2 ar 1 picą atitinkamai sumažinkite produktų kiekį.

Suverstą masę sutrinam ir kaitinam kol ištirps visi riebalai:

Photobucket

Tada sietelio pagalba nukošiam riebalus:

Photobucket

Photobucket

Nukoštą masę verčiam atgal į keptuvę:

Photobucket

Supilam Uncle Ben's padažą ir sumaišome:

Photobucket

Photobucket

Iš karto dedam tarkuotą sūrį. Dedam visą. Tiesa, saujelę sūrio galima palikti pabarstymui ant picos viršaus, bet tai nebūtina:

Photobucket

Maišydami kaitiname ant ugnies kol sūris ištirs. Ištirpus sūriui keptuvę nuo ugnies nukeliam. Viskas, pagrindinė picos masė paruošta:

Photobucket

Toliau ant skardos klojame kepimo popierių, dedame picos padą ir ištepame jį pomidorų padažu:

Photobucket

Šioje vietoje norėčiau pridurti, kad picos padą galima ištepti ir grietine. Man asmeniškai su grietine labiau patinka:

Photobucket

Toliau ant pado dedame ir tolygiai paskirstome paruoštą masę:

Photobucket

Photobucket

Pabaigai liko viršaus puošimas. Nuo to kokius produktus pasirinksite ir kaip juos išdėliosite priklausys ne tik picos skonis bet ir vaizdas.

Šį kartą ant viršau subėrėme sūrio likučius, sudėjome plonom juostelėm pjaustytą rūkytą kumpį, plonai pjaustytus pievagrybius bei žalias alyvuoges:

Photobucket

Ant viršaus kaip minėjau galite dėti viską ko širdis geidžia. Pavyzdžiui ant vienos picos pabandėme uždėti keletą griežinėlių lydyto sūrio su kmynais ir ką, neprašovėm, gavosi labai skanu.

Picą kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 7-10 min.

Photobucket

Viskas, belieka sulaukti kada pica iškeps.

Photobucket

Skanaus!

P.s. pilna burna seilių :)))

 PAVARYK! Naujienos RSS / Podcast

Dalinkitės:  

50 komentarų :

  1. Moki erzint žmones, aš irgi noriu :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. sorry, bet tas vaizdas su konservais.....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gyti, vaizdas sutinku, bet svarbiausia rezultatas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Picos tėvynėje visi numirusieji grabuose vartytis pradėjo po tokio "picos" recepto. Du žingsniai nuo cepelinų...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vartosi iš pavydo :)))
    Kalbant rimtai, šio įrašo pavadinimas turėjo būti "Netikros, bet skanios "picos" receptas"... panašiai kaip su kibinais

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškasbirželio 04, 2009

    ačiū, gavosi super!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškasbirželio 15, 2009

    :D :D :D sorry, bet bloga pasidarė žiūrint ir tikrai nenorėčiau įsitikinti kad skonis kitoks nei vaizdas....

    AtsakytiPanaikinti
  8. O nuo vėdarų gamybos proceso ir vaizdo bloga nesidaro? ...Žarnos, kvapas...

    Bet juk galutinis rezultatas atperka pradžią, ar ne? Aišku kam patinka vėdarai. Man tai labai.

    Šiuo atveju tas pats.

    Bet ką aš čia aiškinu, kam nepatinka nevalgykit, nežiūrėkit ir neskaitykit.

    Čia mano daržas - ką noriu tą "sodinu" ir valgau

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškasliepos 29, 2009

    dėkui už receptą;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. tikrai pabandysiu pasidaryti man ir vaizdas geras ir pats procesas įdomus. tos standartinės namų picos su daktariška dešra jau tikrai atsibodo.............. lauksiu naujų persivalgimo receptų nes viršsvoris dar kol kas nebaisus.........

    AtsakytiPanaikinti
  11. Visai gerai atrodo, vis kitaip nei tas pats per ta pati su tom desrom. Bandysiu!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Anonimiškasgruodžio 03, 2009

    Ir sugalvok taip :) kaip tik ketinau pica namie kepti, tai bandysiu su koncervais. tik planavau pada kepti pati, nors ne velnio nemoku keplioti, bet principo reikalas pabandyti :))) o jei ka, kabliuosiu i parde padu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Anonimiškasgruodžio 06, 2009

    Bandziau tavo recepta.tik picos pada pati dariau.Gavosi skniai.Aciu uz ideja

    AtsakytiPanaikinti
  14. evaldai,pirma kart savo gyvenime ir tavo deka valgiau skania pica .Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  15. Lina, čia kuriam Evaldui ačiū? :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Dar vienas patarimas. Rinkdamiesi mėsos konservus, rinkitės brangesnius - bus skanesnis įdaras.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Nu as nuo tukonservu(viena karta grizes is treniruotes) apsivemiau ir ziaurei susirgau,tj ziurint i tas nuotraukas ziurint man puzsryciai kyla i virsu... Bet pabaigos vaizdas tai neblogas

    AtsakytiPanaikinti
  18. Anonimiškaskovo 13, 2010

    is tikruju tai super reikia bandit viska, o kai dar pataria yra dar lengviau . taigi galetu but daugiau ideju juk smagu (zinoma ne visem) o kam ne pagal skoni tai piceriju aplink pilna dekui

    AtsakytiPanaikinti
  19. Anonimiškaskovo 21, 2010

    as dariau is naminio farso tikrai skanu gavosi

    AtsakytiPanaikinti
  20. Manau, kad konservus galima pakeisti faršu... Nes manęs jie irgi nenuteikia apetitiškai... :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Tikrai taip. Kam konservai gadina apetitą galite juos pakeisti faršu. O dar geriau virta smulkinta ar permalta mėsyte: kiauliena, jautiena, vištiena - kaip kam patinka.

    AtsakytiPanaikinti
  22. As ir be konsvervu issiverciu ;D

    AtsakytiPanaikinti
  23. Anonimiškasgegužės 17, 2010

    Butinai pabandysiu si savaitgali pasigamint. Aciu uz receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Anonimiškasgegužės 25, 2010

    Butinai pabandysiu, o tiem kas vemiate, trie... ar dar kas nors jums darosi: nejaugi manote, kad visai Lietuvai labai idomu jūsų tualeto gyvenimas? Kazi kada mūsų visuomėnė išprus ir pradės laikytis bent jau elementarių mandagumo taisyklių

    AtsakytiPanaikinti
  25. o mononatrio gliutomato det nereikia?

    AtsakytiPanaikinti
  26. Anonimiškasbirželio 03, 2010

    Na konservai tai tikrai nevietoje ir del priedu kaip E250, juos geriausiai vartoti tokius kokie yra, termiskai neapdorojant. Nebent mamos pagaminta "tusonka".

    AtsakytiPanaikinti
  27. Išbandžiau ir aš receptuką, pada gaminau pats, tiesa nelabai vykusiai nes gavos kampuotas , bet ne esmė :D
    Iškaitinęs kaulienos konervus ir atsikratęs riebalų sumaišiau tik su uncle bensu, surį dėjau tik ant pačios picos kartu su papuošimais (jie jame nuskendo):D vietopi kumpio naudojau dešrą :)
    picos skonis gavosi nerealus, kaimynas kuris dalyvavo degustacijoje sakė kaD : koks skirtumas važiuot i CanCAN'a ar pas tave užeit picos skonis toks pats ir dar skanesnis :) DIDELIS DĖKUI UŽ RECEPTĄ

    AtsakytiPanaikinti
  28. Anonimiškasspalio 13, 2010

    baisu kaip slykstu.norejau kokios picos,bet noras dingo.tokiu koncervu mano kate needa.ateisk ,bet

    AtsakytiPanaikinti
  29. Anonimiškasspalio 24, 2010

    Skaitant taip uzsimaniau,net seile rijau,paskutine nuotrauka sakyte sako su kuo tinka uzsigert:) dekui labai

    AtsakytiPanaikinti
  30. Anonimiškasliepos 05, 2011

    OMG!!! napoli tikrai visi apsiverte karstuose.. o jeigu ir cancane tokias picas daro, tai geriau ten nevaziuot. Jeigu ne ta lekste, tai galvociau kad apsiveme kas nors.

    AtsakytiPanaikinti
  31. Tas "vemalas" yra koncervų, uncle bens ir sūrio padažas, beja jis yra labai skanus, jeigu ką :)))

    AtsakytiPanaikinti
  32. Viskas būtų gerai, bet tie ''KONSERVAI''!!!

    AtsakytiPanaikinti
  33. Anonimiškasgruodžio 06, 2011

    Ačiu Dariau už gerą receptą. Man patiko. Tik Viči padas gavosi kiek kietokas.Sekantį kartą bandysiu pats pasigaminti. O su moliūgų sriuba,tai tiesiog idealu.Romas.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Anonimiškasgruodžio 27, 2011

    Dariau su faršu nuostabus skonis. Ačiū labai beje ,žmonės,žymiai skaniau ir sveikiau su faršu jei ka, bet kiekvienam savo; ))

    AtsakytiPanaikinti
  35. Anonimiškasvasario 09, 2012

    Tikrai atrodo skaniai pabandysiu padaryti

    AtsakytiPanaikinti
  36. Anonimiškasgegužės 25, 2012

    Tikra pica kai pats kepi iš savo tešlos miltų ir viską kas šviežia sudedi ir kepi ant malkų ugnies krosnyje , na bute kepsi su elektra orkaitėje , ką padarysi.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Anonimiškasbirželio 20, 2012

    na aš nemegstu toki tik su kumpu su suru

    AtsakytiPanaikinti
  38. Labai skaniai gavosi, sakes, kazkada tai teko valgyti picerijoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Anonimiškasspalio 12, 2012

    Autoriau,atrodo super,butinai isbandysiu.O komentaru neimk i galva,nes musu brangioj tevynej visada pirmiausia atsiranda apdergianciuju nei palaikanciu ir paskatinanciu.

    AtsakytiPanaikinti
  40. Anonimiškasspalio 12, 2012

    Tai dar Lietuvoje labai gerai gyvenasi zmonems,kad kas antras koncervu needa...

    AtsakytiPanaikinti
  41. O galima i mikrobange?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai gal ne. Mikrobangė tinka tik maisto šildymui, jei ką :)

      Panaikinti
  42. Net i galva nebutu sovusi tokia mintis :) I parduotuve "tusonkes" pirkt! Tai gal ir Cili daro kazka panasaus? :D

    AtsakytiPanaikinti
  43. Naudaujau jautiena. Gan idomus skonis. Visgi manoji pripazino, kad tai daug skaniau negu slapenke ir suris :) Rytojui padarysiu jai Jusu siuloma troskini su menkemis (menkes pirkau su galvomis) ir is menkiu galvu tuo paciu zuviene :) Aciu uz idejas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  44. Anonimiškasliepos 31, 2013

    konservai ir visos mases permaisymas... nekoks receptas.

    AtsakytiPanaikinti
  45. Anonimiškasspalio 18, 2013

    Jo, kas liecia terliones su konservais, tai nekaip atrodo, bet manau skanu, bet vistiek manau kad farsas butu daug skaniau, sveikiau, ir paprasciau. Seip ideja nebloga

    AtsakytiPanaikinti
  46. Anonimiškasvasario 17, 2014

    Pamačiau picą patiko,bet kai pamačiau gamybą net negera pasidarė,pamačiusi tuos konservus ir viso nieko nebesinori,fui:(

    AtsakytiPanaikinti