2009-04-12

, , ,

Margučiai. Kiaušinių marginimas - kaip mes tai darėme

Photobucket

Visų pirma su gražiausia pavasario švente, su Velykom!

Šiemet kiaušinius marginom tik su kiaušinio lukštais - ekologiškai :)

Iš vakaro į pasūdytą vandenį (puodui 1 val. šaukštas druskos)
sumerkėm svogūnų lukštus.

Kitą dieną pabrinkusiais lukštais vystėme kiaušinius:

Photobucket

Photobucket

Ir kišome į sukarpytas pėdkelnes:

Photobucket

Photobucket

Vėliau apvyniojom siūlais, kad tvirtai laikytųsi ir dėjom į tą patį puodą su lukštais:

Photobucket

Photobucket

Puodą su lukštais ir su kiaušiniais pastatėme ant ugnies ir užvirus vandeniui virėme 10 min.

Vėliau išvirusius kiaušinius, kad greičiau atvėstų, sudėjome į puodą su šaltu vandeniu:

Photobucket

Ir po kelių minučių, nukarpę siūlus ir nulupę lukštus jau džiaugėmės margučiais:

Photobucket

Labiausiai margučiai džiugino Povilą, jam tai buvo nauji, dar nepatirti įspūdžiai:

Photobucket

Dažydami tokiu būdu kiaušinius pastebėjome, kad gražiau nusidažė balti kiaušiniai, bet jie buvo mažiau patvarūs, dažniau trūkinėjo nei kiaušiniai su rudu lukštu.

Gražų raštą išgavome vietoj lukštų ant kiaušinių lipdydami įvairias žolytes ir augalus. Ir šiuo atveju geresni rezultatai buvo ant baltų kiaušinių:

Photobucket

Dar kartą su šventėmis! Šypsokitės ir būkite laimingi.


 PAVARYK! Naujienos RSS / Podcast
Dalinkitės:  

4 komentarai :

  1. linksmų Velykų :) o margučiai tiesiog puikūs.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Su šv. Velykom. Man labai gražūs tie, kur su žolelėm.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gaila, bet iš 10-ties su žolelėm darytų baltų kiaušinių sveiki liko tik 2. Silpni tie balti kiaušiniai :(

    AtsakytiPanaikinti