2008-11-30

,

Pyragėliai su vištiena

Photobucket

Gaminsime 12 pyragėlių su vištiena. Pagrindiniai šio patiekalo ingredientai, tai vištienos krūtinėlės filė (700-800 g) bei sluoksniuota bemielė "geltona" (nes geltonoje pakuotėje) "Mantingos" tešla (500 g) . Tinka ir "mėlyna", bet ją nusipirkus reikės daug pjaustyti, nes jos tešla supakuota po du didelius gabalus, tuo tarpu "geltona" tešla - po šešis mažesnius, todėl ją, kaip matysite žemiau, patogiau naudoti.

Visus kitus ingredientus ir jų kiekius matysite žemiau. Su jai iš principo galima eksperimentuoti. Na o čia pateiktas receptas kuris patinka mūsų šeimai. Tikiuosi patiks ir jums.

Taigi, visų pirma iš pakuotės išimame vištienos krūtinėlės filė ir praskalaujame ją po šaltu vandeniu

Photobucket

Photobucket

Tokiu būdu skalaujame kokius 700-800 g filė
Photobucket

Tada kiekvieną filė gabaliuką supjaustome į 3-4 dalis.
Photobucket

Photobucket

Atskiriame ir nupjauname nereikalingus audinius
Photobucket

Supjaustytus gabaliukus metame į indą ir pagal skonį beriame juodųjų pipirų
Photobucket

Įpilame sojos padažo
Photobucket

Photobucket

ir įspaudžiame porą česnako skiltelių. Galima aišku įberti ir peiliu smulkinto česnako (tik labai smulkiai supjaustyto).
Photobucket

viską gerai išmaišome
Photobucket

tada paruoštą turinį užspaudę lėkštute
Photobucket

1-2 val., kad pasimarinuotų dedame į šaldytuvą
Photobucket

po 1-2 val. į keptuvę pilam šlakelį aliejaus
Photobucket

ir verčiam marinuotas vištienos krūtinėlių filė
Photobucket

ir apkepam (apie 7- 8 min.)
Photobucket

Kol skrudinasi krutinėlės filė griežinėliais pjaustome porą
Photobucket

dalį pjaustyto poro, na gal kokią gerą saują, atskiriame ir beriame į indą. Šią porciją naudosime vėliau salotoms
Photobucket

likusį porą supjaustome ir metame į kitą indą, jį tuoj pat kepsime
Photobucket

taip pat pjaustome pievagrybius. Jų reikia apie 300 g
Photobucket

tuo tarpu kažkur po 8 minučių baigusius apkepti filė gabaliukus dedame į dubenį. Kodėl tai darome su šakute? O todėl, kad mums bus reikalingas keptuvės skystis, ant kurio toliau kepsime pjaustytus porus ir pievagrybius :)
Photobucket

Taigi į keptuvę kurioje kepė filė ir liko jos skystis beriame pjaustytus porus
Photobucket

ir pievagrybius
Photobucket

pagal skonį įberiame druskos, juodųjų pipirų ir Vegetos
Photobucket

ir ant lengvos ugnies maišydami kepame kol masė truputį susitrauks ir patamsės (kepame kažkur apie 5-7 min.).

Paskrudusią masę beriame į indą ir kartu su keptais filė gabaliukais paliekame vėsti. Labai svarbu, kad kepta filė ir pievagrybių-porų mišinys prieš dedant ant tešlos atvėstų, nes kitu atveju tešla išsilydis ir bus neįmanoma suformuoti pyragėlių
Photobucket

tuo tarpu imame 500 g šaldytos prieš 1 val. iš šaldiklio išimtos sluoksniuotos bemielės tešlos pakelį
Photobucket

traukiame iš jo 6 tešlos paplotėlius
Photobucket

ir dedame ant stalo
Photobucket

jeigu tešla dar neatšilus leiskime jai tai padaryti, nes priešingu atveju formuojant pyragėlius ji lūžinės
Photobucket

sausą skardą išklojame kepimo popieriumi
Photobucket

DĖMESIO: į skardą ir ant popieriaus nereikia pilti jokių riebalų ar aliejų. Skarda ir popierius turi būti sausi
Photobucket

tada atšilusius tešlos paplotėlius perpjaunam per pusę
Photobucket

imam puselę
Photobucket

atsargiai ištempiam
Photobucket

ir dedam porų - pievagrybių atvėsintą kepinį. Pora šaukštų.
Photobucket

ant viršaus uždedam 3-4 gabaliukus kepintos filė
Photobucket

tada suvilgome pirštus vandenyje
Photobucket

ir jais sudrėkiname tešlos kraštus tam, kad sulenkus jie gerai suliptų
Photobucket

ir lankstom
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

suspaudžiame išsižiojusius kraštelius
Photobucket

Photobucket

ir užlenktais krašteliais į apačią dedame į skardą
Photobucket

Photobucket

skardą šauname į prikaitintą orkaitę ir 200 laipsnių temperatūroje kepame apie 25 minutes
Photobucket

kol kepa pyragėliai pasigaminam padažą. Jam reikės: grietinės, klasikinio pomidorų padažo, Vegetos, druskos, juodųjų pipirų, porą skiltelių česnako ir šlakelio vandens
Photobucket

visų pirma į dubenį dedame kokius 3-4 pilnus šaukštus grietinės
Photobucket

po to 5-6 šaukštus pomidorų padažo ir žiūpsnelį Vegetos. Pomidoro padažo bemaišant galima įdėti ir daugiau. Čia pagal individualų skonį, kaip ir Vegetos, druskos, bei česnakų. Mes dėdami pomidorų padažą žiūrime, kad išmaišyta masė įgautų rausvą atspalvį ir mums tinkamą skonį
Photobucket

įbėrę druskos, juodųjų pipirų ir pora skiltelių smulkinto česnako bei įpylę šlakelį šalto virinto vandens viską gerai išmaišome
Photobucket

Photobucket

turi gautis štai toks padažas. Mes pavyzdžiui visą šį dubenį statome ant stalo - kas kiek nori tiek įsideda
Photobucket

taip pat paruošiam šviežių daržovių salotas. Daržoves kiekvienas renkasi pagal savo skonį. Mes pavyzdžiui į salotas dedame: griežinėliais pjaustytą porą, plėšytus bei pjaustytus kinietiško kopūsto lapus, agurką, pomidorą ir raudonąjį pipirą. Aišku truputis druskos ir juodųjų pipirų, bei maišant reikia įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Jeigu tokio nėra, tiks bet koks
Photobucket

ką gi, per tą laiką iškepė mūsų pyragėliai. Traukiame juos ir dedame į lėkštę
Photobucket

Photobucket

į lėkštę dedam salotas, alyvuoges bei padažą. Padažą galima užpilti tiesiog ant salotų arba pyragėlių, žodžiu kaip kam patinka. Viskas. Patiekalas pagamintas. Skanaus!
Photobucket

P.S. pyragėlių įdarą: porus su pievagrybiais ir vištienos krūtinėlės filė galima pasiruošti iš vakaro ir palikti šaldytuve. Filė tokiu būdu geriau pasimarinuos.

Iki kito pasimatymo! Kitas patiekalas bus paprastas ir skanus - įdomiai iškepta kiaušinienė.

PAVARYK! Naujienos RSS / Podcast
Dalinkitės:  

12 komentarų :

  1. Nuostabu. Taip aiškiai ir suprantamai pateiktas receptas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo labai skaniai, tik labai daug pastangu ir meiles reikia ideti siam patiekalui pagaminti, bet reikes pabandyti

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškassausio 22, 2009

    labai aciu, labai viskas aiskiai ir suprantamai kiekvienam, kruopsciai paaiskinta. butinai isbandysim!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškaskovo 13, 2009

    ta pati ilgai rasanti rasytoja kometuoja ;)
    labai skanu su suriu, tiesiog ant juosteliu padeti po grezineli, o su sampinjonais apkeptais svieste su svoguneliu mhhhh, na bile kas tinka, tik dydi keiskite teslos, mazinkite ir bus mazesni, su mesa tinka ir didesni. tada uobuoliai, uogienes (standesnes, kad neisteketu) na bile kas, karta tik kmynais pabarsciau su druskele prie alaus, ir plaktu kiausiniu aptepiau. zodziu super ;)
    sekmes

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kepiau kibinus pagal jūsų receptą, tai gavosi tiesiog nuostabūs ir labai patiko visai šeimai, šį kartą pabandysiu šiuos pyragėlius, manau turėtų būti irgi labai skanu ;))) Sėkmės kuriant naujus receptus ir tikiuosi pasidalinsite jais su mumis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškasgruodžio 22, 2010

    Ačiū! Taip aiškai aprašyto recepto dar niekur nebuvau radusi!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškasvasario 18, 2011

    sveiki, nesikrauna idetos jusu nuorodos. na si recepta bandysiu siandien. vakar uzsimarinavau vistiena, siandien reikes kept. tiesa marinavau ne su soju padazu, o su majonezu, cesnaku ir vistienos prieskoniais, tikiuosi labai nesugadinsiu skonio :) taip pat pagal jusu recepta kepam kibinus visada(na bent jau kas pora sav pasistengiu), skonis nerealus!! reiketu uzpatentuot jum sita receptuka :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Neveikiančias nuorodas pašalinau. Ačiū, kad pranešėte. Skanaus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškasrugsėjo 21, 2011

    Dariau, jei Jus tuos pyragelius pries kepant pateptumete kiausinio plakiniu, butu grazesni!
    Del recepto abejoniu nera- jis superinis :) Tik...meskit lauk ta Vegeta is savo nuostabios virtuves ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dariau, super receptas! Net as, kuri nemoku gamint visai, sugebejau iskept skanius :)) Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Anonimiškasliepos 12, 2014

    Reikės būtinai išbantyti, bet patarčiau Vegetos visai nenauduoti, nes jinai sugadina visą skonį. Geriau sumaišyti naturalius prieskanius.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Anonimiškasgegužės 22, 2015

    Labai nuostabus receptas!

    AtsakytiPanaikinti