2008-11-30

,

Pyragėliai su vištiena


Pyragėliai su vištiena

Gaminsime 12 pyragėlių su vištiena. Pagrindiniai šio patiekalo ingredientai, tai vištienos krūtinėlės filė (700-800 g) bei sluoksniuota bemielė "geltona" (nes geltonoje pakuotėje) "Mantingos" tešla (500 g) . Tinka ir "mėlyna", bet ją nusipirkus reikės daug pjaustyti, nes jos tešla supakuota po du didelius gabalus, tuo tarpu "geltona" tešla - po šešis mažesnius, todėl ją, kaip matysite žemiau, patogiau naudoti.

Visus kitus ingredientus ir jų kiekius matysite žemiau. Su jai iš principo galima eksperimentuoti. Na o čia pateiktas receptas kuris patinka mūsų šeimai. Tikiuosi patiks ir jums.

Taigi, visų pirma iš pakuotės išimame vištienos krūtinėlės filė ir praskalaujame ją po šaltu vandeniu

Vištienos krūtinėlės filė


Plovimas


Tokiu būdu skalaujame kokius 700-800 g filė


Vištienos krūtinėlė

Tada kiekvieną filė gabaliuką supjaustome į 3-4 dalis.


Pjaustymas

Atskiriame ir nupjauname nereikalingus audinius


Nereikalingi audiniai

Supjaustytus gabaliukus metame į indą ir pagal skonį beriame juodųjų pipirų


Supjaustyta vištienos krūtinėlė


Įpilame sojos padažo


Sojos padažas

Vištiena sojos padaže


ir įspaudžiame porą česnako skiltelių. Galima aišku įberti ir peiliu smulkinto česnako (tik labai smulkiai supjaustyto).


Česnakas

viską gerai išmaišome


Maišymas

tada paruoštą turinį užspaudę lėkštute


Užspaudžiame

1-2 val., kad pasimarinuotų dedame į šaldytuvą


Dedame į šaldytuvą

po 1-2 val. į keptuvę pilam šlakelį aliejaus

Aliejus


ir verčiam marinuotas vištienos krūtinėlių filė


Keptuvė

ir apkepam (apie 7- 8 min.)

Vištienos kepimas

Kol skrudinasi krutinėlės filė griežinėliais pjaustome porą

Poras


dalį pjaustyto poro, na gal kokią gerą saują, atskiriame ir beriame į indą. Šią porciją naudosime vėliau salotoms

Pjaustytas poras


likusį porą supjaustome ir metame į kitą indą, jį tuoj pat kepsime

Poro pjaustymas


taip pat pjaustome pievagrybius. Jų reikia apie 300 g


Pievagrybiai

tuo tarpu kažkur po 8 minučių baigusius apkepti filė gabaliukus dedame į dubenį. Kodėl tai darome su šakute? O todėl, kad mums bus reikalingas keptuvės skystis, ant kurio toliau kepsime pjaustytus porus ir pievagrybius :)

Kepti vištienos filė gabaliukai


Taigi į keptuvę kurioje kepė filė ir liko jos skystis beriame pjaustytus porus

Porai keptuvėje


ir pievagrybius

Pievagrybiai keptuvėje


pagal skonį įberiame druskos, juodųjų pipirų ir Vegetos

Prieskoniai


ir ant lengvos ugnies maišydami kepame kol masė truputį susitrauks ir patamsės (kepame kažkur apie 5-7 min.).

Paskrudusią masę beriame į indą ir kartu su keptais filė gabaliukais paliekame vėsti. Labai svarbu, kad kepta filė ir pievagrybių-porų mišinys prieš dedant ant tešlos atvėstų, nes kitu atveju tešla išsilydis ir bus neįmanoma suformuoti pyragėlių

Masę beriame į indą


tuo tarpu imame 500 g šaldytos prieš 1 val. iš šaldiklio išimtos sluoksniuotos bemielės tešlos pakelį

Sluoksniuota tešla


traukiame iš jo 6 tešlos paplotėlius

Traukiame tešlą


ir dedame ant stalo

Sluoksniuotos tešlos paplotėliai


jeigu tešla dar neatšilus leiskime jai tai padaryti, nes priešingu atveju formuojant pyragėlius ji lūžinės

Sluoksniuota tešla ant stalo


sausą skardą išklojame kepimo popieriumi

Kepimo popierius


DĖMESIO: į skardą ir ant popieriaus nereikia pilti jokių riebalų ar aliejų. Skarda ir popierius turi būti sausi
Kepimo popierius skardoje


tada atšilusius tešlos paplotėlius perpjaunam per pusę

Tešlos pjovimas


imam puselę

Perpjauta tešla


atsargiai ištempiam

Tešlos tempimas


ir dedam porų - pievagrybių atvėsintą kepinį. Pora šaukštų.

Dedam paruoštą mišinį


ant viršaus uždedam 3-4 gabaliukus kepintos filė

Dedame vištienos filė


tada suvilgome pirštus vandenyje

Pirštai vandenyje


ir jais sudrėkiname tešlos kraštus tam, kad sulenkus jie gerai suliptų

Drėkiname tešlos kraštus


ir lankstom

Pyragėlių formavimas


Pyragėlių formavimas


Pyragėlių formavimas


Pyragėlių formavimas


Pyragėlių formavimas


suspaudžiame išsižiojusius kraštelius

Suspaudžiame tešlos kraštelius


Suspaudžiame tešlos kraštelius


ir užlenktais krašteliais į apačią dedame į skardą

Pyragėliai skardoje


skardą šauname į prikaitintą orkaitę ir 200 laipsnių temperatūroje kepame apie 25 minutes

Orkaitė


kol kepa pyragėliai pasigaminam padažą. Jam reikės: grietinės, klasikinio pomidorų padažo, Vegetos, druskos, juodųjų pipirų, porą skiltelių česnako ir šlakelio vandens

Ingredientai padažui


visų pirma į dubenį dedame kokius 3-4 pilnus šaukštus grietinės

Grietinė


po to 5-6 šaukštus pomidorų padažo ir žiūpsnelį Vegetos. Pomidoro padažo bemaišant galima įdėti ir daugiau. Čia pagal individualų skonį, kaip ir Vegetos, druskos, bei česnakų. Mes dėdami pomidorų padažą žiūrime, kad išmaišyta masė įgautų rausvą atspalvį ir mums tinkamą skonį

Vegeta


įbėrę druskos, juodųjų pipirų ir pora skiltelių smulkinto česnako bei įpylę šlakelį šalto virinto vandens viską gerai išmaišome

Vanduo


Padažo maišymas


turi gautis štai toks padažas. Mes pavyzdžiui visą šį dubenį statome ant stalo - kas kiek nori tiek įsideda


Padažas

taip pat paruošiam šviežių daržovių salotas. Daržoves kiekvienas renkasi pagal savo skonį. Mes pavyzdžiui į salotas dedame: griežinėliais pjaustytą porą, plėšytus bei pjaustytus kinietiško kopūsto lapus, agurką, pomidorą ir raudonąjį pipirą. Aišku truputis druskos ir juodųjų pipirų, bei maišant reikia įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Jeigu tokio nėra, tiks bet koks

Salotos


ką gi, per tą laiką iškepė mūsų pyragėliai. Traukiame juos ir dedame į lėkštę

Pyragėliai su vištiena orkaitėje


Iškepti pyragėliai su vištiena


į lėkštę dedam salotas, alyvuoges bei padažą. Padažą galima užpilti tiesiog ant salotų arba pyragėlių, žodžiu kaip kam patinka. Viskas. Patiekalas pagamintas. Skanaus!

Pyragėliai su vištiena lėkštėje


P.S. pyragėlių įdarą: porus su pievagrybiais ir vištienos krūtinėlės filė galima pasiruošti iš vakaro ir palikti šaldytuve. Filė tokiu būdu geriau pasimarinuos.

Iki kito pasimatymo! Kitas patiekalas bus paprastas ir skanus - įdomiai iškepta kiaušinienė.


Patiko įrašas? Prenumeruokite PAVARYK! naujienas
Dalinkitės:  

12 komentarų :

  1. Nuostabu. Taip aiškiai ir suprantamai pateiktas receptas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo labai skaniai, tik labai daug pastangu ir meiles reikia ideti siam patiekalui pagaminti, bet reikes pabandyti

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškassausio 22, 2009

    labai aciu, labai viskas aiskiai ir suprantamai kiekvienam, kruopsciai paaiskinta. butinai isbandysim!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškaskovo 13, 2009

    ta pati ilgai rasanti rasytoja kometuoja ;)
    labai skanu su suriu, tiesiog ant juosteliu padeti po grezineli, o su sampinjonais apkeptais svieste su svoguneliu mhhhh, na bile kas tinka, tik dydi keiskite teslos, mazinkite ir bus mazesni, su mesa tinka ir didesni. tada uobuoliai, uogienes (standesnes, kad neisteketu) na bile kas, karta tik kmynais pabarsciau su druskele prie alaus, ir plaktu kiausiniu aptepiau. zodziu super ;)
    sekmes

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kepiau kibinus pagal jūsų receptą, tai gavosi tiesiog nuostabūs ir labai patiko visai šeimai, šį kartą pabandysiu šiuos pyragėlius, manau turėtų būti irgi labai skanu ;))) Sėkmės kuriant naujus receptus ir tikiuosi pasidalinsite jais su mumis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškasgruodžio 22, 2010

    Ačiū! Taip aiškai aprašyto recepto dar niekur nebuvau radusi!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškasvasario 18, 2011

    sveiki, nesikrauna idetos jusu nuorodos. na si recepta bandysiu siandien. vakar uzsimarinavau vistiena, siandien reikes kept. tiesa marinavau ne su soju padazu, o su majonezu, cesnaku ir vistienos prieskoniais, tikiuosi labai nesugadinsiu skonio :) taip pat pagal jusu recepta kepam kibinus visada(na bent jau kas pora sav pasistengiu), skonis nerealus!! reiketu uzpatentuot jum sita receptuka :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Neveikiančias nuorodas pašalinau. Ačiū, kad pranešėte. Skanaus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškasrugsėjo 21, 2011

    Dariau, jei Jus tuos pyragelius pries kepant pateptumete kiausinio plakiniu, butu grazesni!
    Del recepto abejoniu nera- jis superinis :) Tik...meskit lauk ta Vegeta is savo nuostabios virtuves ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dariau, super receptas! Net as, kuri nemoku gamint visai, sugebejau iskept skanius :)) Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Anonimiškasliepos 12, 2014

    Reikės būtinai išbantyti, bet patarčiau Vegetos visai nenauduoti, nes jinai sugadina visą skonį. Geriau sumaišyti naturalius prieskanius.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Anonimiškasgegužės 22, 2015

    Labai nuostabus receptas!

    AtsakytiPanaikinti