2008-11-23

,

Lazdyno riešutai skaniau

Lazdyno riešutai bus skanesni jeigu juos prieš valgant paskrudinsite ant keptuvės. Kepkite ant silpnos ugnies apie 5-8 min., be jokių riebalų ir dažnai maišykite.

Photobucket

Štai kokie skanučiai gavosi man šiandien.

Photobucket

Sveikatos specialistai apie Lazdyno riešutus pasakoja:

"...lazdyno riešutuose gausu vitamino B6, kuris yra svarbus faktorius fermentiniams procesams, imuninei sistemai, baltymų apykaitai, vitamino E – svarbaus antioksidanto, saugančio nuo vėžinių ląstelių formavimosi, taip pat geležies..."

Na, aišku paskrudinus dalis vitaminų iš riešutų pabėga. Bet ar visada mes tuos vitaminus skaičiuojame? Skanaus!

 PAVARYK! Naujienos RSS / Podcast

Dalinkitės:  

2 komentarai :

  1. wow! iš kur gi tiek riešutų? lazdyno riešutai yra gėris. nebandžiau taip jų skrudinti, bet Italijoje esu valgiusi rukytų lazdyno riešutų. valgiau ir neatsivalgiau...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viena pažįstama turi reikalų su riešutais, tai karts nuo karto sušelpia :)
    Na o dėl rūkytų riešutų manau, kad neblogas variantas reiks ir man kada išbandyti. Mėgstu eksperimentus :)

    AtsakytiPanaikinti